Се приближил до лав и ги раширил рацете – еве што се случило

Додека повеќето луѓе би се плашеле да се сретнат лице во лице со лав, фотографот Шломи Нисим има навистина единствено пријателство со овие мали лавови.

Тој нема страв, обожава да се мази со овие ѕверови како да се припитомени мачки.

По дружењето со лавовите, Нисим морал да ги напушти. Одлучил да ги посети уште еднаш за последен пат и да се прости од нив. Се` снимил со камера…