Се распламтува коронавирусот: 10 нови случаи на ковид во Ресен, од почетокот на пандемијата бројката надмина 200

10 нови случаи на коронавирус се регистрирани во Ресен во последново деноноќие, со што ова е највисока бројка за еден ден од јуни регистрирана во нашиот град.

Во моментов има 38 активни случаи, а од почетокот на пандемијата се регистрирани 201 случај на ковид.