Се сеќавате ли на малата сирена, бебето родено со споени нозе? По 13 години, изгледа вака…

За неа зборувал цел свет. И го дале прекарот мала сирена, бидејќи е родена со специфична деформација. милагрос е родена во Перу, а лекарите утврдиле дека мускулите и коските на нозете и се споени.

Околу 98% од децата родени со ваков деформитет не успеваат да преживеат, но Милагрос е вистински мал борец.

После многу труд од страна на нејзините родители и лекари, била извршена операција со која и биле развдвоени нозете. Покрај тоа, пресаден и бил и бубрег. За среќа, оваа комплицирана операција била успешна.

Милагрос денес има 13 години и оди во училиште. Исто така, посетува и часови по танц.

Ова е нејзината херојска приказна…