Силно невреме: Град со големина на тениско топче уништи стотици автомобили (Видео)

Силен град со големина на тениско топче уништи стотици автомобили во Алабама!

Трговците со автомобили претрпеле огромни штети, откако лошите временски услови проследени со град на големина на тениско топче направиле сериозни штети на парикирани автомобили на плацеви во Алабама.

Од јачината на ударите пукале стаклата на паркираните возила, а штетата е проценета на повеќе од четири милиони долари.

Погледнете го видеото од страшното невреме…