СИТЕ го имаме дома, а НЕ УБИВА на спиење: Еве зошто имате главоболки и несоница!

Во денешно време тешко е да се замисли животот без Wi-Fi уред дома.

Поради поврзување на интернет, нашите безжични уреди – телефони, таблети, лаптоп компјутери, користат рутери кои емитуваат електромагнетни бранови или WLAN сигнали, кои би можеле да бидат опасни по здравјето на човекот.

Британската здравствена агенција спровела истражување во кое се покажало дека рутерите лошо влијаат на развојот на билки, но и на човечкото здравје.

Резултати од претерана изложеност на Wi-Fi се:

– силни главоболки – хроничен замор – несоница – болка во ушите – деконцентрација

Главната работа која можеме да ја направиме е на некој начин да се одбраниме од деструктивното влијание на технологијата. За почеток, обидете се да не спиете во просторија во која се наоѓаат многу уреди.

Сајтот Naturalandhealthyworld.com открива совети со чија помош сигурно делумно ќе ја намалите штетата:

– исклучете Wi-Fi кога не го користите – пред да одите на спиење – исклучете го Wi-Fi уредот – не го поставувајте рутерот во кујна или во спална соба – наместо безжични телефони, користете обични