Сите ја имаат во кујна, а не знаат дека лечи гасови и надуеност: За здрав стомак земете само 1 лажица од оваа намирница

Надуениот стомак и гасовите често можат да претставуваат голем проблем, а еве како да се решите од тоа лесно и евтино со помош на напивка од вашата кујна.

Решението се крие во јаболковиот оцет кој во себе содржи две клучни состојки за здраво варење и работа на цревата – пектин и дигестивни ензими.

Пектинот е скроб кој ја поттикнува работата на добрите бактерии во цревата и помага храната правилно да се разложи за време на варењето.

Дигестивните ензими се важни за производство на стомачна киселина која исто така го поттикнува варењето.

Ако стомакот ви е надуен и имате гасови измешајте две лажици јаболков оцет во чаша врела вода и испијте.