СО ОВА СРЕДСТВО: Керамичките плочки и фугата ЌЕ СВЕТНАТ!

За вашиот дом да биде беспрекорно чист, веројатно понекогаш користите скапи средства кои може да бидат многу опасни. Одлично, економско и безбедно средство за чистење на фугата помеѓу плочките можете лесно да подготвите сами дома.

Откако ќе ги исчистите со ова средство, фугата, а и плочките ќе изгледаат како нови!

Состојки: 7 чаши вода (1,5л); 1/2 чаша сода бикарбона; 1/3 чаша сок од лимон; 1/4 чаша алкохолен оцет

Постапка:

Во 1,5 литри вода растворете ја содата. Додајте сок од лимон и на крајот полека истурете го оцетот.

Причекајте додека помине хемиската реакција и вашата смеса е готова за употреба.

Потоа на четка или сунгер нанесете од смесата и исчистете ги фугите и плочките.