Русите со ОВА ВОЗИЛО сакаат да возат на Марс – погледнете како изгледа

Шатун е амфибиско возило кое е способно да се движи во речиси сите услови.

Проектирано е и изградено од руската компанија Новиј Поток со седиште во градот Владимир. Возилото е тешко два тона и може да носи до еден тон товар.

Погледнете како изгледаа оваа руска машина: