Спасил крокодил од СИГУРНА СМРТ – она што се случило потоа ќе ве остави БЕЗ ТЕКСТ

Крокодилите на Костарика не се реткост. Напротив, тие се едни од најраспространетите животински видови, па тоа е идеално место за ловците.

Бројни ловци секоја година убиваат стотици крокодили. Еден крокодил бил тешко ранет, но животното успеало да избега и да се спаси.

Меѓутоа, од сигурна смрт го спасил Чито, познат локален љубител на животни. Му пружил помош на ранетото животно. Се грижел за крокодилот неколку месеци додека целосно не се опоравил.

Потоа го пуштил во неговото природно живеалиште, но баш тоа бил моментот кога човекот и ѕверот сфатиле дека се неразделни пријатели: