Старец отишол во сервис за да го поправи мобилниот телефон: Кога му рекле дека е исправен, заплакал!

Оваа приказна веќе некое време кружи на интернет и наводно станува збор за вистински настан.

Започнува така што еден стар човек отишол во сервис кој се занимава со поправка на мобилни телефони како би дознал зошто не работи неговиот мобилен телефон.

Момчето кое се занимава со поправка на такви уреди, го прегледал неговот телефон, проверил и се покажало дека се е во ред со телефонот на старецот.

„Господине, со вашиот телефон се е во најдобар ред. Целосно е исправен и ништо не му фали“!

Кога му рекле дека телефонот не е расипран, старецот заплакал.

„Па зошто никој од моите деца не ми заѕвонал?“, рекол несреќниот човек…

Ако и вие имате стари родители, не заборавајте да ги побарате, да не помислат дека се заборавени!