Ставил ружа во компир и заедно ги засадил: Една недела подоцна, израснало нешто ЕДИНСТВЕНО

Добиваме и поклонуваме цвеќе за различни прилики: родендени, прослави… Тажно е што откако цвеќето ќе се пресече, набрзо ќе овене и ќе умре.

Сепак, со помош на овој трик можеме да помогнеме ружите повторно да израснат и да уживаме подогло време во нивната магија.

Потребни ви се: пресечена ружа; компир; пластично шише; земја; саксија

Изберете ја ружата која сакате да ја засадите. За почеток, отстранете ги лисјата и исечете го стеблото под агол од 45 степени.

Сега на ред доаѓа компирот. Избушете дупка со големина на стеблото на ружата и забијте ја ружата во компирот. Бидете сигурни дека е стабилна и не се мрда.

Пополнете го дното на саксијата со 2/3 земја и ставете го компирот во неа.

Откако ќе го пополните остатокот од саксијата со земја, поголем дел од работата е завршена.

Единствено ви останува да го ставите пресеченото пластично шише.

Сега очекувајте ружата да ги даде првите знаци…

Погледнете го и видеото: