Ставила Аспирин во машината за перење: Не можела да поверува кога ја извадила облеката

Често после перењето на бела облека во машина за перење, таа може да ја промени својата боја и да стане сива. Без оглед на колку начини сте се обидувале да го отстраните сивилото, облеката останува иста.

За среќа, постои одлично решение, потребно е да ставите само 325 мг аспирин во 2 литри топла вода. Оставете таблетите да се растворат во водата.

Облеката потопете ја во таа вода и оставете ја околу 7 часа. Аспирин таблета можете да ставите и во машината за перење, бидејќи на тој начин таблетата ќе се раствори подобро.

По седум часа можете да ја извадите облеката и да ја исушите.

Со користење на аспирин нема да мора да трошите пари на разни производи за избелување, аспиринот е многу ефикасен поради својата киселина.