Ставила половина лимон на пета, облекла чорапи и легнала да спие. Кога се пробудила, мислела дека се уште сонува кога видела што се случило

Ставила половина лимон на пета, облекла чорапи и легнала да спие. Кога се пробудила, мислела дека се уште сонува кога видела што се случило…

Проблемот со испукани пети може да биде многу непријатен.

Ако не сакате да трошите пари на креми и препарати, ова е еден од начините за да го решите проблемот.

Оние кои го пробале овој трик велат дека делува, а потребен ви е само еден свеж лимон. Поточно, потребна е само кората од лимонот.

Изберете лимон кој е доволно голем како би ја покрил целата пета. Исечете го лимонот на половина, исцедете го сокот и оставете ја само кората.

Поставете го лимонот на најгрубиот дел од петата и можете да ставите чорапи над лимонот.

Можеби ќе се чувствувате необично на почеток, но ќе се навикнете. Оставете ја кората да отстои најмалку еден час или преку ноќ.

Како што тврдат оние кои пробале, ќе почувствувате значително подобрување наредното утро и после неколку третмани нозете ќе станат меки и нежни, така што ќе бидете подготвени за омилените сандали.

(Фото: Findway)