Ставила прстен во чаша и дознала кога ќе се омажи! Дознајте и вие

Ова е трик кој потекнува од народните верувања, а бабите тврдат дека прецизно може да открие за колку години ќе се омажите…

Ве интересира кога ќе се омажите? Направете го овој мал „експеримент“ за кој е потребна чаша со вода и бурма закачена за конец.

Ставете вода во чашата, малку повеќе од половина, прстенот закачете го на конец, ставете го во центарот на чашата малку над водата и чекајте.

Потоа прстенот сам ќе почне да удира во ѕидовите на чашата, а вие бројте додека сам не запре. Колку пати ќе удри во чашата, за толку години ќе се омажите.

За „валидноста“ на овој експеримент тешко е да се говори, бидејќи се работи за народно верување. Но, не може да штети ако пробате!