Ставила сода бикарбона на душекот. 30 минути подоцна се случува нешто ЧУДЕСНО!

Душекот е место на кое поминувате многу време. Чистењето на душекот е навистина скапо и незгодно. Сепак, морате да го чистите душекот бидејќи најважно е здравјето и тука не смеете да штедите.

Но, дали постои евтин и едноставен начин да се исчисти душекот? Секако, а ова е процедурата:

Посипете сода бикарбона по креветот и оставете ја 30 минути. По 30 минути исмукајте го душекот со правосмукалка. За да добиете посебен мирис кој ќе трае неколку денови, можете да додадете и неколку капки есенцијално масло од лаванда.

Погледнете ја целата постапка во видеото: