Страшна несреќа: Камион се залета во надвозник – во полна брзина сакал да помине со подигната приколка

Натоварен камион, од засега непознати причини, ја „оставил“ цела приколка на еден надвозник во Квебек.

Незгодата се случила вчера на канадскиот автопат 40. Како што може да се види на снимката, товарниот дел од камионот бил подигнат, а возилото се движело со речиси максимална брина во тие услови.

Судирот на приколката и надвозникот бил силен, а насекаде се распрскал товарот.

За среќа, никој не е повреден во овој страшен судир. Погледнете го видеото…