Светот е во страв – никој не му може ништо на новиот руски авион

Еве што може последната еволуција на повеќенаменскиот ловец-бомбардер Сухој Су-30!

Сухој Су-30 е двомоторен повеќенаменски ловец-бомбардер кој во служба влегол 1996 година.

Може да се користи за одржување воздушна надмоќ. Припаѓа на генерацијата 4+ повеќенаменски ловец, може да се користи и дење и ноќе, во едноставни и комплексни метеоролошки услови.

Последната еволуција е Су-30СМ. Првиот лет е изведен 21 септември, а военото воздухопловство на Русија нарачало 60 примероци последниве три години.

Што сè може во воздух прикажува снимката на ТВ каналот Ѕвезда.

Погледнете го видеото: