Светот полуде по ОВОЈ РЕЦЕПТ: Суви смокви ги топат маснотиите како од шега

Поради брзиот начин на живот, лошата исхрана и недостатокот од физичка активност, високото ниво на маснотии во крвта е болест на денешницата.

Понекогаш кај повишените маснотии може да се забележи масно ткиво на горните очни капаци или некои други делови од телото.

Доколку имате зголемено ниво на маснотии во крвта, ви го препорачуваме овој лек, бидејќи на многумина му помогнал.

Состојки: суви смокви и јаболков оцет

Лекот направете го навечер, а пијте го наутро. Земете три суви смокви и добро избоцкајте ги со чепкалка за заби од сите страни, а потоа ставете ги во стаклен сад во кој претходно сте ставиле 2дл јаболков оцет.

Лекот нека отстои преку ноќта, а наутро изедете ги трите смокви. Остатокот од оцетот не го фрлајте, туку во тој ист оцет наредната ноќ повторно ставете три смокви подготвени на ист начин.

Тие 2 дл оцет користете ги седум дена. Осмиот ден земете нов оцет и повторете ја постапката уште една недела.