Тага до небо: Елена (14) била најдобра ученичка, се обесила поради злоставување од врсниците

Тинејџерката која се обесила во дворот на училиштето „The Henrietta Barnett“, најверојатно се одлучила на тој чекор поради насилството кое го трпела од врсниците, речено е на судењето.

Елена Мондал (14), една од најдобрите ученички во своето училиште во предградие во Лондон, пронајдена е обесена на гранка во шумата која се наоѓа во школскиот двор.

Од полиција велат дека, штом добиле повик, тргнале во потрага по неа. Во бесвесна состојба ја нашол учител во школото, но брзо потоа починала во болница.

Елена била една од најинтелегентните во училиштето и сакала да стане лекар. Победувала во бројни натпревари во школото.

Според наводите на нејзините родители, врсниците од училиштето ја малтретирале и ја злоставувале Елена.