Тајна стара 700 години: Откриле чудна дупка во шума зад својата куќа. Пребледеле од страв кога се вовлекле внатре!

Тајна стара 700 години: Откриле чудна дупка во шума зад својата куќа. Пребледеле од страв кога се вовлекле внатре!

Неверојатни нешта можат да се најдат под земја. Од коски на диносауруси до преубави пештери и многу историја која се наоѓа под нашите нозе и чека да биде ископана.

Понекогаш такви места се наоѓаат баш и во нашите дворови.

Една дупка била откриена во двор на еден фармер од Шропшир во Англија. Прво мислел дека е зајачка дупка, меѓутоа фармерот сепак сакал да истражи.

Кога фармерот ѕирнал внатре не можел да им верува на очите…

Нашол историско средновековно монументално наоѓалиште.

Ова е стар храм кој е подигнат дури пред 700 години.

Но тоа и не е најинтересен факт поврзан за ова место!

Некогаш овие ходници припаѓале на редови темплари кои учествувале во Крстоносни војни.

Ова е навистина неверојатно!

Пештерата била полна со свеќи, плафонот не бил премногу висок, но сè било во беспрекорна состојба.

И замислете, овој мал излез бил единствен начин да влезете и да излезете од тука.

Повеќе детали погледнете во видеото!