Тесто за пица како од италијанските пицерии, кога еднаш ќе го пробате, веќе нема да го правите на друг начин

Тесто за пица како од италијанските пицерии, кога еднаш ќе го пробате, веќе нема да го правите на друг начин!

Наједноставното тесто за пица, речиси без месење и толку меко што се развлекува со раце.

Ова тесто може секој почетник да го направи и да го развлече без сукало како вистински мајстор.

Состојки: 500 гр брашно, 250 мл вода, 70 мл масло, 15 гр квасец, 1 лажичка шеќер, 1 лажичка сол

Начинот на подготовка погледнете го во видео рецептот на „Domaci recepti“: