Цело време јадевте тоблероне погрешно (Видео)

Сите сакаат тоблероне, без разлика дали се работи за минијатурни, конвенционални или пак џиновски пакувања.

Од друга страна, речиси е невозможно да скршите еден триаголник, а барем малку чоколадо да не заврши на прстите, па љубителите на ова чоколадо често секое парче го гризат.

Значи ли тоа дека триаголното чоколадо кое го обожава цел свет е лошо дизајнирано? Апсолутно не!

Имено, чоколадото тоблероне така е дизајнирано со причина. Јутјуб корисникот „SatchB11“ го демонстрираше вистинскиот начин како да јадете тоблероне.