Вака изгледа најголемиот брод на светот – дури пет пати поголем од Титаник (Видео)

Вака изгледа најголемиот брод на светот – дури пет пати поголем од Титаник

Oasis of the Seas е норвешко-американски брод за крстарење, а важи за најголемиот патнички брод изграден некогаш.

На овој неверојатен брод работат околу 2.200 работници, а тој е првиот брод кој одеднаш примил повеќе од 5.000 патници.

На крај, ќе додадеме уште еден фасцинантен факт, а тоа е дека Oasis of the Seas е дури пет пати поголем од легендарниот Титаник.

Вака изгледа најголемиот брод на светот – дури пет пати поголем од Титаник (Видео)