ВАКА НЕКОГАШ СЕ ЖИВЕЕЛО И ЛЕТУВАЛО ВО СФРЈ: Еве зошто странските туристи ја обожавале Титова Југославија

Како некогаш изгледал одмор во бивша СФРЈ денес можеме да чуеме само од приказните на оние кои тие години летувале и зимувале во бивша Југославија.

Едно британско семејство летувало во СФРЈ во далечната 1978 година.

Нивната снимка е објавена на Јутјуб. Туристите од Британија во доцните седумдесети ги пропатувале тогашните југословенски бисери на Јадранот – Дубровник, Котор, Неум, Плоче.

Еве како изгледало тоа од нивен агол: