Вакво нешто не е видено досега: Сибирскиот студ го замрзна Јадранското море (Видео)

Вакво нешто не е видено досега: Сибирскиот студ го замрзна Јадранското море (Видео)

Сибирскиот студ и силниот ветер го заледиле морето во Хрватска.

Снимки од оваа неверојатна глетка објави Фејсбук страницата ИстраМет.

Во Загреб пак синоќа биле измерени – 9 степени. Најстудено се очекува да биде денес.

Како што јавуваат медиумите, во Горски Котор наврнале 3 метри снег.