Видео од Северна Кореја кое открива досега непознат факт

За Северна Кореја, според некои со причина, се вели дека е последната земја во која владее диктатор. Освен за сиромаштијата по што е позната во светот, има и доста работи за кои не сте слушнале.

Имено, поради меѓународната изолација, 25-те милиони жители на Северна Кореја воглавно живеат во тешка беда и на раб на глад.

Така, според некои проценки од 1993 до 2000 година, во таа држава околу 330.000 луѓе починале од глад, а се зборува дека луѓето копале корења по парковите само за нешто да јадат.

Ситуацијата денес е нешто подобра, иако поради затвореноста никој не може да ги знае вистинските податоци за здравјето и прехраната на населението.

Сепак, затоа еден корисник на Јутјуб под прекарот Jaka Parker снимил што се можете да јадете на улиците на главниот град Пјонгјанг.