Вистината излезе на виделина и за некои нема да биде пријатна: Оваа должина на пенисот е идеална, велат жените

Истражување откри која големина на пенисот жените ја сметаат за совршена!

Секој маж, во еден момент од животот, размислува за тоа дали неговиот пенис има совршена големина…

Новата студија, спроведена од страна на порталот Plos One одговара на тоа прашање и конечно разјаснува која е идеалната големина на пенис, која ќе ја задоволи секоја жена.

Вистината излезе на виделина и за некои можеби нема да биде пријатна. Научниците од универзитетите Њу Мексико и Калифорнија спровеле истражување и анкетирале 75 жени така што замолиле да изберат пенис по свој „вкус“ со 3Д приказ на пениси со различни големини.

Резултатите покажале дека 16 сантиметри е идеалната големина на пенис, според мислењето на повеќето жени.