Во националниот парк пуштиле 14 волци – никој не очекувал дека ќе се случи ОВА

Американската управа за риба и шуми, заедно со канадските биолози во 1995 година во Канада фатиле 14 волци и ги пуштиле во националниот парк Јелоустоун.

Но, она што следело никој не го очекувал.

Последниот волк во Јелоустон бил забележан 1926 година, па американските служби со помош на канадските колеги одлучиле повторно таму да населат волци.

Промените кои следеле досегнале далеку подлабоко од самиот раст на популацијата волци.

Погледнете ја оваа неверојатна трансформација на паркот: