ВО НЕА ИМА СЀ: 13-годишно момче изградило совршена куќичка за само 1.300 евра

ВО НЕА ИМА СЀ: 13-годишно момче изградило совршена куќичка за само 1.300 евра

Пред нешто повеќе од една година 13-годишниот Лук Тил од САД почнал да гради куќа за себе, бидејќи сакал да има простор кој ќе биде само негов.

Ја изградил во дворот на куќата на своите родители за само 1.500 долари (околу 1.300 евра). Куќата има нешто повеќе од осум метри квадратни.

Неговото тинејџерско катче го краси мала дневна соба со телевизор и спална соба со поткровје. Во својата куќа Лук најчесто пишува домашни задачи, а неколку пати неделно и спие во неа.

Погледнете како изгледа…