Во оваа земја секое новороденче спие во КАРТОНСКА КУТИЈА. Причината за тоа е БРИЛИЈАНТНА!

Замислете свет во кој секое бебе има ист почеток. Не е важно каква боја на кожата има, колку пари имаат неговите родители и во кој град живее…

Такво нешто навистина постои – во Финска!

Секоја бремена жена добива кутија со душек, ќебиња, вреќи за спиење, облека, капи, нараквици, чизми, чорапи, ткаенини, играчки и многу други работи кои се потребни за секој родител.

Извештаите покажуваат дека мајките во Финска се најсреќни на светот, а оваа кутија сигурно има свој придонес во тоа…