Во Ресен 12 нови случаи на коронавирус

Расте бројот на заразени од коронавирус во Ресен.

Денес беа регистрирани нови 12 случаи, оздавило 1 лице.

Во моментов има активни 55 случаи, додека бројот на вкупно заразени од почетокот е 1290.