Во Ресен 5 нови случаи на коронавирус, активни се 100 случаи – Досега ковидот го прележале 5% од населението

Денеска во Ресен се регистрирани нови 5 случаи на ковид, со што бројот на активни случаи се придвижи кон 100 лица.

Досега во Ресен од ковид заболеле 899 лица, што е околу 5% од населението.