Во Ресен денес се регстрирани високи бројки на новозаразени – дури 12 нови случаи

Денеска во Ресен се регистрирани вкупно 12 нови случаи на ковид 19, оздравеле 6 лица.

Од почетокот на пандемијата во Ресен се регистрирани вкупно 1824 заразени, а починале 46 лица.

Во момнетов има 71 активен случај на ковид.