Во Ресен од почетокот на пандемијата се направени 35 тестови за коронавирус, денес 1 се покажа како позитивен

Според официјалните информации на Министерството за здравство на прашање на Centar.mk, досега во Ресен се направени 35 тестови на лица кај кои постоеле сомненија за коронавирус од почетокот на пандемијата.

Денес во Ресен беше регистриран првиот случај на коронавирус.

-Денеска е регистриран првиот случај на ковид позитивен жител во Ресен. Досега се направени 35 тестови во Ресен, ни рекоа од МЗ.