Возрасните гледаат љубовен пар, а децата нешто друго – што гледате вие?

На приложената слика веројатно гледате љубовен пар во интимна прегратка.

Меѓутоа, интересно истражување покажало дека децата на споменатата слика гледаат нешто друго.

Имено, тие ќе видат девет мали црни делфини!

Научниците ова го објаснуваат со тоа што мозокот кај децата се уште не распознава љубовни или сексуални акти, додека возрасните воглавно се преокупирани со секс и љубовни врски.

Проблем, меѓутоа, се јавува и доколку постарите на оваа слика не забележат делфини и отакако ќе им се открие дека ги има.

Тука, тврдат експертите, се работи за сексуално оптеретени лица.