Дали Wi-Fi сигналот е штетен? Спроведениот експеримент открива загрижувачки податоци

Пет девојки од научното училиште Хјалеруп во Данска направиле експеримент со Wi-Fi сигнал – она што го откриле ги загрижило научниците.

Девојките ставиле семе од зелена салата во 12 садови кои ги поделиле во 2 групи.

И двете групи семиња биле ставени во соби со иста температура, иста количина на вода и сонце, но разликата била во тоа што во една од просториите ставиле два Wi-Fi рутери.

Зелената салата расте брзо, а за тоа и се потребни сонце и мала количина на вода. Очекувањата биле дека салатите ќе растат исто. Меѓутоа, не било така!

Салатата во близина на Wi-Fi рутерот не пораснала, а причината била непозната. Се претпоставува дека станува збор за некој вид на зрачење.