Забележал гнездо стршни на дрво, а потоа одлучил да ги гаѓа со сачмарка – тоа било многу лоша идеја!

Забележал гнездо стршни на дрво, а потоа одлучил да ги гаѓа со сачмарка – тоа било многу лоша идеја!

Стршните се општо познати како големи штетници меѓу инсектите, а нивниот убод е многу непријатен и на човекот може да му создаде големи проблеми, во некои случаи и смрт!

Токму тие причини ги прават совршени кандидати за истребување.

Јутјуберот „Wranglerstar“ наишол на гнездо стршни на шумски пат во близина на својата куќа, каде секое утро трча неговата сопруга.

Одлучил да земе пушка и со неа да го уништи гнездото, но откако го направил тоа, стршните биле прилично лути. Погледнете го видеото…