Забележувате ли нешто чудно на сликата? Она што следи на 0:05 секунда ќе ве импресионира (Видео)

Забележувате ли нешто чудно на сликата? Она што следи на 0:05 секунда ќе ве импресионира (Видео)

Следното неверојатно видео го забележал Џонатан Гордон на Карибите, а прикажува октопод кој перфектно се камуфлирал и станал невидлив на еден корален гребен.

Видеото прикажува подрачје на гребенот кое изгледа безживотно, но како што нуркачот се приближува, октоподот го деактивира својот „механизам за криење“ и се појавува пред него во целата своја убавина.

Мора да признаете дека ни вие не го забележавте…