Застрашувачка снимка од медицинска сестра во породилиште за време на земјотрес… Нејзината реакција остава без текст (Видео)

Застрашувачка снимка од медицинска сестра во породилиште за време на земјотрес… Нејзината реакција остава без текст (Видео)

Во Јужна Кореја неодамна се случил земјотрес кој бил навистина силен, 5,4 по Рихтер. Земјотресот предизвикал оштетувања на многу објекти и голема опасност за сите, па дури и за бебињата во оваа болница.

Кога се случил потресот, медицинските сестри во оваа болница покажале дека се во состојба туѓиот живот да го стават пред својот.

Некои луѓе едноставно се такви. Се грижат за другите и во сите ситуации се трудат да им помогнат.

Овие жени во таа тешка ситуација, се потрудиле да ги задржат количките во кои биле сместени бебињата, за да не се повредат.

Погледнете го видеото…