Земал рачен фрлач на ракети и испукал во 40 см дебело непробојно стакло – еве што се случило

Непробојното стакло досега спасило безброј животи нудејќи заштита од огнено оружје, а може да се каже дека е прилично ефикасно. Но, дали може да не заштити и од поголемо „поексплозивно“ оружје?

Луѓето од Јутјуб каналот „Crash Zone“ одлучиле да го тестираат непробојното стакло до крајни граници, така што во него ќе испукаат ракета РПГ-7.

Земале 45 слоеви непробојно стакло, и ги ставиле заедно. Дали тоа ќе биде доволно да го запре фрлачот на ракети. Откријте во наредното видео…