Жена вози автобус и секој ден застанува на исто место. Кога ќе ја видите причината, ќе и честитате!

Во Канада постои организација која се грижи за животните скитници да имаат што да јадат.

Една од волонтерките е и жена која вози автобус. Секој ден, таа застанува на исто место за да нахрани едно куче скитник.

Тоа го прави секој ден, без исклучок, иако според закон не би смеела да застанува со автобус на тоа место. Од таа причина, сакала да остане анонимна.

Оваа приказна за хуманоста почнала пред 2 години, кога жената го забележала кучето како копа по отпад. Животното било гладно, па таа го нахранила.

Споделете ја оваа приказна со пријателите, апелирајте на хуманост кон животните!