Ако ги забележите овие знаци, очекувајте голема сума пари

Според традиционалните верувања ова значи дека наскоро ќе добиете пари, а колкава ќе биде сумата зависи од вашата среќа.

Бројот 8 го гледате почесто од обично

Бројот 8 укажува на среќа, целосно е симетричен и симболизира рамнотежа. Можеби поради тоа куќите кои се наоѓаат на број 8 се повеќе барани од останатите.

Парите стигнуваат точно во одреден ден

По Фенг шуи, добивањето пари во одреден ден привлекува уште пари во вашиот живот. Најдобро е парите да ви пристигнуваат на први во месецот или кога е Полна Месечина.

Инсекти го посетуваат вашиот дом

Кој сака инсекти во куќата? Пајаците симболизираат голема среќа и некогаш луѓето ги чуваат и како миленици.

Погледнете ја подобро вашата шолја кафе

Постои мислење дека луѓето кои забележуваат меурчиња во својата шолја кафе ќе доживеат некоја голема среќа. Следниот пат кога ќе пиете кафе обратете внимание на ова.

Ситни пари секаде низ куќата

Ако имате многу кованици во куќата и ги чувате во тегла во кујна, ќе привлечете уште пари. Според кинеското верување, можат да послужат и кесички ситни пари кои ќе ги распоредите секаде низ куќата.

Имате ненадејна средба со птица

Тоа е знак дека ве чекаат пари.

Забележавте нешто чудно во пајаковата мрежа

Доколку во пајакова мрежа забележите испишани иницијали на вашето име, тоа е одличен знак. Само бидете трпеливи и ќе имате пари.

Бремена сте

Според кинеското верување кога сте бремена носите среќа во себе. Некои велат дека добиле изненадни пари само така што биле во близина на бремена жена.